Sertum in 2024

Sertum in 2024

Sertum Jubileumjaar 2024: Save the Date!

Sertum, op weg naar 20 jaar!
In 2024 viert Sertum haar 20-jarig bestaan op donderdag 10 oktober. Zet deze datum alvast in je agenda!

Nieuwe manier van informeren: Sertum app
Blijf op de hoogte van actuele events en PE-activiteiten via onze vertrouwde Laposta berichtgeving én onze nieuwe speciaal ontworpen app: De Sertum Community App! Meer details volgen binnenkort.

Handig: zelf beheer van PE-punten via Mijn PE
Met onze verbeterde ICT-faciliteiten kun je nu eenvoudig je behaalde PE-punten beheren via Mijn PE beheren. Alleen voor de door derden verzorgde programma’s moet je zelf je punten invoeren, voor de door Sertum georganiseerde PE activiteiten zorgt Sertum hier voor.

Veranderingen in registers
Ook zijn de registers in beweging. Waaronder de inrichting van het register Gecertificeerd Onderhoudskundig Inspecteur BOEI, en hiermee het opheffen van het register Inspecteur RVB-BOEI. De Inspecteurs RVB-BOEI hebben de gelegenheid gehad hun profiel op te waarderen en zijn nagenoeg allemaal zichtbaar als Erkend Onderhoudskundig Inspecteur volgens de Maatlat. Als dit nog niet zo is kun je je hiervoor registreren via Mijn registraties beheren.

NEN-2767 Registraties in 2024
Ook gaat het register NEN2767 Methodiek in 2024 verdwijnen omdat veel opdrachtgevers zich er niet van bewust zijn dat er geen toetsing op het uitvoeren van een inspecties aan ten grondslag ligt. Mogelijk heb je als geregistreerde NEN2767 Methodiek recentelijk het SCEV diploma gehaald als Inspecteur NEN-2767, vergeet dan niet je hiervoor te registreren in de voor jou geldende discipline.

Wat nog in 2024 in het verschiet ligt is het toekennen van een NEN-2767 registratie voor Gecertificeerd en Erkend Onderhoudskundig Inspecteurs. Hiervoor hoef je niets te doen, behalve het volgen van de in 2024 te verwachten update NEN-2767 deel 2 zodra deze vastgesteld is.

Jubileumjaar: meer zichtbaarheid voor geregistreerden
In ons jubileumjaar willen we ervoor zorgen dat alle geregistreerden beter onder de aandacht komen van opdrachtgevers. Dit doen we onder meer door aantrekkelijke PE-programma’s te maken voor beheerders en adviseurs, en deze ook toegankelijk te maken voor jouw opdrachtgever en werkgever. Volg hiervoor onze berichtgevingen in 2024.

Onderhoud is een vak: geen prijsverhoging!
Sertum zal dit onverminderd blijven uitdragen. De lat ligt hoog als het gaat om toelating op basis van kwalificatie eisen. Echter financieel mag de erkenning geen belemmering zijn. De kosten voor toegang, continuering en permanente educatie moeten proportioneel zijn. We zijn er ook voor 2024 in geslaagd deze op het niveau van 2023 te houden.