Aftermovie jubileumevent Sertum

Blog

Aftermovie jubileumevent Sertum

Wat een dag!

Op donderdag 10 oktober j.l. hebben we samen met velen van jullie ons 20-jarig jubileum gevierd. We kijken terug op een geweldig mooie dag vol inspirerende sprekers, waardevolle inzichten over de toekomst van ons register en natuurlijk duurzaamheid.

Aftermovie
Jullie betrokkenheid en enthousiasme hebben het event tot een groot succes gemaakt! Voor iedereen die erbij was en ook voor degenen die het hebben gemist: we hebben een aftermovie samengesteld om de hoogtepunten van de dag opnieuw te beleven.

Nogmaals bedankt aan iedereen die aanwezig was en dit jubileum onvergetelijk heeft gemaakt. We kijken ernaar uit om de komende jaren samen verder te bouwen aan een duurzame toekomst in onderhoud!

Over 2 weken delen we in de Sertum Community app de presentaties die zijn gegeven door Selina Roskam en Norbert Schotte.

Als je nog feedback hebt over het event, dan horen we dat heel graag! Je kunt Kitty hierover mailen via info@sertum.nl.

Videocredits: Klaas Pelser Film

 

Lees verder

Onderhoud is een vak!

Samen vooruitkijken: 20 jaar vakmanschap, duurzaamheid en de toekomst van onderhoud.

Onderhoud is een vak! Precies daarom werd Sertum 20 jaar geleden opgericht. Aanstaande donderdag 10 oktober vieren we dit in Arnhem. Ons jubileumevent is inmiddels volledig volgeboekt, maar mocht je toch niet aanwezig kunnen zijn, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Zo kunnen we collega’s op de wachtlijst nog een plekje bieden.

Tijdens het event kijken we niet alleen terug, maar richten we de blik vooral vooruit: naar de toekomst van ons register en de steeds belangrijker wordende rol van duurzaamheid. Na afloop is er uiteraard gelegenheid om te borrelen en te netwerken!

Meer over ons jubileumevent vind je op onze jubileumpagina.

Lees verder

Terugblik halfjaarupdate Wet- en regelgeving

Laatste Wet- en Regelgeving update van 2024

Op donderdag 26 september j.l. organiseerden Sertum en Building G100 gezamenlijk de laatste halfjaarupdate over Wet- en regelgeving dit jaar in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Met waardevolle inzichten en praktische informatie hebben we professionals weer op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied.

Vanaf 2025 een nieuwe vorm
In 2025 wordt deze update in een nieuw jasje gestoken. Meer details hierover delen we eind dit jaar, dus houd de Sertum Community app in de gaten voor updates.

De presentatie van de sessie is beschikbaar in het archief op Mijn Sertum. Heb je de sessie gemist en heb je nog PE-punten nodig op het gebied van Wet- en regelgeving? Schrijf je dan in voor de online sessies (2 PE punten) in november.

Belangrijk: Tijdens de online sessies wordt niet alle stof van 26 september behandeld. In deze interactieve sessies van anderhalf uur zullen de docenten specifiek ingaan op jouw vragen over wet- en regelgeving. Zorg ervoor dat je de sheets downloadt uit het archief en stuur je vragen uiterlijk 1 november naar m.ponjee@sertum.nl.

Lees verder

Video Inspecteren van vastgoed

Uit het programma Stakeholdermanagement

Uit het programma Stakeholdermanagement voor inspecteurs heeft Sertum de laatste maanden regelmatig de ervaringen gedeeld die de onderhoudsinspecteurs hier mee hebben opgedaan.

Deze reeks is beëindigd, je kunt de video’s terugkijken via de Sertum Community App.

In het kader van onze aanstaande jubileum event delen we graag de video Inspecteren van vastgoed met je. Deze brengen we in de aanloop naar ons event via social media onder de aandacht.

In 2004 werd Sertum opgericht met een duidelijke missie: het continu verbeteren van het niveau van vastgoedonderhoud en technisch beheer. Dit doen we door de kwaliteit van het vak onderhoudskunde onafhankelijk te waarborgen. Onderhoud is een vak, en dat wordt bevestigd door de opleidingsinstituten die zich de afgelopen jaren sterk hebben gepositioneerd. Vooral de opleidingen vastgoedadviseur en coordinator/technisch beheerder zijn in ontwikkeling.

Klik op de link hierboven voor de uitgebreide video Inspecteren van vastgoed en deel deze link gerust met je relaties.

Lees verder

Sertum bestaat dit jaar 20 jaar!

Bedankt aan iedereen die de afgelopen 20 jaar deel uitmaakte van onze reis

Dit jaar bereiken we een bijzondere mijlpaal: het 20-jarig jubileum van Sertum! Op 10 oktober 2024 vieren we dit samen met geregistreerden, opdrachtgevers en stakeholders.

Tijdens het evenement blikken we terug op twee decennia van samenwerking en groei van het register van erkende onderhoudsdeskundigen vastgoed.

Maar nog belangrijker, we kijken vooruit naar de toekomst van Sertum én delen we onze plannen en ambities voor de komende jaren.

Inschrijven voor het evenement is helaas niet meer mogelijk, maar als je op de wachtlijst wilt komen, laat het ons dan weten door te reageren op dit bericht.

Bedankt aan iedereen die de afgelopen 20 jaar deel uitmaakte van onze reis.

Klik hier voor meer informatie.

Lees verder

Laatste halfjaarupdate Wet- en regelgeving 2024

Schrijf je nu in voor de laatste halfjaarupdate Wet- en regelgeving in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Training-Wet-en-regelgeving-bestaande-gebouwen-en-installatiesOp donderdag 26 september verzorgt Sertum samen met Building G100 de laatste halfjaarupdate Wet- en regelgeving in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. In deze training gaan de docenten in op de toepassing, handhaving en borging van wet- en regelgeving van het laatste half jaar. Ook komen de recentelijk in werking getreden Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging aan bod.

Sertum geregistreerden krijgen toegang tegen gereduceerd tarief via deze link.

Vanaf 2025 wordt het format van de trainingen wet- en regelgeving herzien. Hoe dat er uit gaat zien delen we dit najaar met je. Het thema “Hoe wordt je compliant en hoe blijf je dat” zal naast de actualiteit en halfjaarupdates de aandacht blijven krijgen.

Heb je vragen of zijn er thema’s die je in dit kader graag behandeld zou willen zien? Laat het ons dan weten via info@sertum.nl.

Kun je deze sessie niet bijwonen en mis je nog PE-punten Wet- en regelgeving? Dan kun je je ook inschrijven voor de onlinesessies in november.

Lees verder

Video-reeks stakeholdermanagement #6

Ontdek wat je direct kunt toepassen!

Uit het programma Stakeholdermanagement voor inspecteurs heeft Sertum de laatste maanden regelmatig de ervaringen gedeeld die de onderhoudsinspecteurs hier mee hebben opgedaan.

In deze laatste video leggen de inspecteurs uit wat de toegevoegde waarde is van stakeholdermanagement. Deel deze video gerust met je relaties.

Met wie zit je aan tafel, in welk momentum van het proces begeef je je en heb je de probleemstelling goed in kaart? Als je je bewust bent van de principes van stakeholdermanagement en je dit hebt eigengemaakt neem je dit onbewust mee in je werkzaamheden.

Bekijk hier de video.

Heb je vragen of suggesties naar aanleiding van het programma Stakeholdermanagement? Laat het ons weten, we geven hier graag een vervolg aan. Neem contact op via info@sertum.nl.

 

Lees verder

Halfjaarupdate wet- en regelgeving

Schrijf je nu in!

Deze halfjaarupdate vindt plaats live op lokatie en wordt in samenspraak met Building G100 georganiseerd. In deze training gaan de docenten in op de toepassing, handhaving en borging van wet- en regelgeving van het laatste half jaar, en wordt vooruitgekeken wat in 2025 aan wetgeving te verwachten is. Ook de recentelijk in werking getreden omgevingswet en de wet kwaliteitsborging komen aan de orde.
Voor gebouwbeheerders, vastgoedmanagers en adviseurs verzorgen Building G100 en Sertum deze kennissessie op donderdag 26 september 2024 in de Kinepolis Jaarbeurs Utrecht met diverse vakdocenten.
Locatie

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Tijd
13:30 – 14:00    Ontvangst
14:00 – 17:00    Programma
17:00 – 18:00    Hapjes en borrel

Aanmelden
Sertum geregistreerden kunnen met korting via de webshop hier inschrijven. Niet geregistreerden kunnen via de Sertum webshop inschrijven.

 

 

Lees verder

Heb jij je al ingeschreven voor het Sertum jubileumevent?

Ben jij er ook bij op donderdag 10 oktober 2024?

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we ons 20-jarig jubileum vieren op donderdag 10 oktober 2024 en we nodigen jou van harte uit om hierbij te zijn!

Wat een mijlpaal! Sertum bestaat dit jaar 20 jaar en dat willen we graag samen met jou vieren. Sinds onze oprichting in 2004 hebben we ons ingezet om het niveau van vastgoedonderhoud en technisch beheer continu te verbeteren. Dit alles door de kwaliteit van het vak onderhoudskunde op een onafhankelijke manier te bewaken. Onderhoud is immers een vak, en dat wordt bevestigd door de opleidingsinstituten die zich de afgelopen jaren sterk hebben geprofileerd.

Behalve in omvang is het vakgebied ook inhoudelijk stevig in ontwikkeling. De focus van technische instandhouding schuift op naar waardegerichte instandhouding, waarin bruikbaarheid en zeker ook verduurzaming onvermijdelijke thema’s zijn. Tijdens ons jubileumevent besteden we daarom onvermijdelijk veel aandacht aan het thema verduurzaming.

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen te proosten op 20 jaar Sertum!

Heb jij je nog niet ingeschreven?
Doe dit dan nu, want er is er is beperkte capaciteit. Via deze link vind je het programma voor de dag en kun je je aanmelden.

Lees verder

Terugblik Regie en compliance in vastgoedonderhoud

Recap kennissessie 18 juni j.l.

Op dinsdag 18 juni verzorgde Sertum samen met Building G100 de kennissessie Regie en compliance in vastgoedonderhoud in Utrecht. Aan de orde kwamen onder andere de essentie van Europese, nationale en lokale wet- en regelgeving, het onderscheid privaat en publiekrecht en de specifieke regelgeving aangaande verduurzaming.

Het thema “hoe wordt je compliant en hoe blijf je dat” zal in de komende halfjaarsessies de aandacht blijven krijgen. Als je vragen hebt of thema’s die je in dit kader graag behandeld wil zien laat het ons weten via info@sertum.nl.

Heb je deze sessie gemist of mis je nog PE punten wet- en regelgeving schrijf je dan hier in voor de eerstvolgende halfjaarupdate wet- en regelgeving op 26 september as. in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht via deze link.

Lees verder