Heb jij je al ingeschreven voor het Sertum jubileumevent?

Blog

Heb jij je al ingeschreven voor het Sertum jubileumevent?

Ben jij er ook bij op donderdag 10 oktober 2024?

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we ons 20-jarig jubileum vieren op donderdag 10 oktober 2024 en we nodigen jou van harte uit om hierbij te zijn!

Wat een mijlpaal! Sertum bestaat dit jaar 20 jaar en dat willen we graag samen met jou vieren. Sinds onze oprichting in 2004 hebben we ons ingezet om het niveau van vastgoedonderhoud en technisch beheer continu te verbeteren. Dit alles door de kwaliteit van het vak onderhoudskunde op een onafhankelijke manier te bewaken. Onderhoud is immers een vak, en dat wordt bevestigd door de opleidingsinstituten die zich de afgelopen jaren sterk hebben geprofileerd.

Behalve in omvang is het vakgebied ook inhoudelijk stevig in ontwikkeling. De focus van technische instandhouding schuift op naar waardegerichte instandhouding, waarin bruikbaarheid en zeker ook verduurzaming onvermijdelijke thema’s zijn. Tijdens ons jubileumevent besteden we daarom onvermijdelijk veel aandacht aan het thema verduurzaming.

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen te proosten op 20 jaar Sertum!

Heb jij je nog niet ingeschreven?
Doe dit dan nu, want er is er is beperkte capaciteit. Via deze link vind je het programma voor de dag en kun je je aanmelden.

Lees verder

Terugblik Regie en compliance in vastgoedonderhoud

Recap kennissessie 18 juni j.l.

Op dinsdag 18 juni verzorgde Sertum samen met Building G100 de kennissessie Regie en compliance in vastgoedonderhoud in Utrecht. Aan de orde kwamen onder andere de essentie van Europese, nationale en lokale wet- en regelgeving, het onderscheid privaat en publiekrecht en de specifieke regelgeving aangaande verduurzaming.

Het thema “hoe wordt je compliant en hoe blijf je dat” zal in de komende halfjaarsessies de aandacht blijven krijgen. Als je vragen hebt of thema’s die je in dit kader graag behandeld wil zien laat het ons weten via info@sertum.nl.

Heb je deze sessie gemist of mis je nog PE punten wet- en regelgeving schrijf je dan hier in voor de eerstvolgende halfjaarupdate wet- en regelgeving op 26 september as. in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht via deze link.

Lees verder

Video-reeks stakeholdermanagement #5

Sertum gaat in gesprek met geregistreerden.

Uit het programma Stakeholdermanagement voor inspecteurs delen we regelmatig de ervaringen die de onderhoudsinspecteurs hier mee hebben opgedaan. In deze video de ervaringen met het opstellen van een stakeholderanalyse. Deel dit gerust met je opdrachtgever en je relaties.

In deze video worden de ervaringen met het opstellen van een stakeholderanalyse gedeeld, iets wat je direct kunt toepassen. Het helpt je inzicht te krijgen in het belang van de diverse betrokkenen.

Niet elke stakeholder heeft dezelfde mate van belangrijkheid. Met een goede stakeholderanalyse kun je dit onderscheid duidelijk maken, waardoor een implementatieproces veel gemakkelijker gedragen kan worden.

Bekijk hier de video.

Raadpleeg de Sertum registers voor meer informatie of neem contact op via info@sertum.nl.

Lees verder

Najaarsprogramma Permanente Educatie

Noteer deze data alvast in je agenda

Het najaarsprogramma Permanente Educatie staat in het teken van verduurzaming. Norbert Schotte en Selina Roskam zijn voor dit thema onze inleiders. Duurzaamheid wordt ook het thema van ons jubileumevent, dus je kunt Norbert en Selina hier ook live ontmoeten.

Het vakgebied van vastgoedonderhoud is stevig in ontwikkeling. De focus van technische instandhouding schuift op naar waardegerichte instandhouding. Dit is te herleiden naar economische instandhouding gericht op bruikbaarheid van het object. Verduurzaming is hierin een onvermijdelijk thema, waarbij het te volgen proces sterk afhankelijk is van het soort gebouw. Het proces is in de praktijk veelal ingegeven door (wettelijke) verplichtingen en subsidietrajecten. Onderhoudsprofessionals kunnen het verschil maken door te herkennen dat de vraag van de opdrachtgever veelal ingegeven is door verplichtingen en financiële modellen. We gaan hier verder op in tijdens de sessies welke plaats gaan vinden in het najaar.

Het volledige najaarsprogramma vind je terug in de Sertum app en op onze website.

Lees verder

Video-reeks stakeholdermanagement #4

Sertum gaat in gesprek met geregistreerden.

BIJLAGEDETAILS Video-StakeholdermanagementUit het programma stakeholdermanagement delen we periodiek korte video’s via onze site en social media.

Deze keer de video Zijn inspecteurs bekend met stakeholdermanagement? Deel dit gerust met je opdrachtgever en je relaties.

Sertum Erkend Onderhoudskundig Inspecteurs zijn opgeleid om de vraag van de opdrachtgever te herkennen, en hiernaar te handelen. Als het gaat om omvangrijke opdrachten, is het voor een marktconsultatie verstandig om een onderhoudsadviseur in te schakelen om de verwachtingen helder te krijgen. Dat kan ook vóórdat een offerteaanvraag uitgezet wordt in de markt. Raadpleeg de Sertum registers voor meer informatie, of neem contact op via info@sertum.nl.

Bekijk hier de video.

Lees verder

Online halfjaarupdate Wet- en regelgeving

Schrijf je nu in!

Als Sertum geregistreerde word je geacht om steeds op de hoogte te zijn van de actuele regelgeving. De laatste jaren kon je de updates bij Sertum alleen online volgen. Vanaf 2024 heb je de mogelijkheid om dit ook live op locatie te volgen. Op 11 april verzorgde Sertum in samenwerking met Building G100 de eerste halfjaarupdate Wet- & regelgeving van dit jaar in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Als je deze gemist hebt kun je deelnemen aan de online sessie (2 PE punten) op dinsdag 21 mei van 15:00 tot 17:00 uur.

Je kunt je hier inschrijven voor deze sessie.

Als je niet kunt aanmelden heb je dit waarschijnlijk al eerder gedaan. Eén week voor de aanvang ontvang je van ons een bevestiging met een link naar Teams Webinar.

Lees verder

Kennissessie regie en compliance in vastgoedonderhoud

Schrijf je nu in!

Bestaande gebouwen moeten voldoen aan steeds complexere wet- en regelgeving. Niet alleen eigenaren en beheerders maar ook gebruikers en huurders dienen hiervan op de hoogte te zijn. Behalve de regels van het Besluit bouwwerken leefomgeving dat onder de nieuwe omgevingswet van kracht is geworden zijn er ook Europese ontwikkelingen die zijn invloed hebben op nationale regelgeving. Daarnaast zijn er private regelingen die van toepassing kunnen zijn.

Hoe zorg je dat je compliant wordt en ook blijft? Voor gebouwbeheerders, vastgoedmanagers en adviseurs verzorgen Building G100 en Sertum deze kennissessie op dinsdag 18 juni 2024 in de Kinepolis Jaarbeurs Utrecht met diverse vakdocenten.

Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden
Sertum geregistreerden kunnen met korting via de webshop hier inschrijven. Niet geregistreerden kunnen via de Sertum webshop inschrijven.

Lees verder

Terugblik: Waardegestuurd Vastgoedonderhoud

Kijk nu de opname van de kennissessie terug

Als je verantwoordelijk bent voor de instandhouding van vastgoed herken je de dilemma’s bij het nemen van beslissingen die lange termijn gevolgen hebben. De recent gepubliceerde NEN 8026 geeft hierin houvast voor de vastgoedmanager.
Op 19 maart vond deze kennissessie plaats op lokatie bij KIVI te Den Haag. De online sessie van 18 april 2024 is een korte weergave hiervan.

Bekijk de video van de onlinesessie hier terug. Voor de volledige documentatie raadpleeg de Sertum archiefpagina.

 

Lees verder

Video-reeks stakeholdermanagement #3

Sertum gaat in gesprek met geregistreerden.

Uit ons stakeholdermanagementprogramma delen we regelmatig korte video’s via onze website en sociale media. Deze keer gaat de video over de vraag: “Welke valkuilen zie jij in de praktijk?” Voel je vrij om deze video te delen met je opdrachtgever en je relaties.

Op basis van kennis van stakeholdermanagement zijn Sertum Erkend Onderhoudskundig Inspecteurs zich bewust van een goede voorbereiding voorafgaand aan een onderhoudsinspectie. De Erkend Onderhoudskundig Inspecteur gaat altijd het gesprek aan met de opdrachtgever, focust op wat deze nodig heeft, en vertaalt dat naar de gevolgen voor de opdracht. In deze korte video de reactie van onderhoudsprofessionals op de mogelijke valkuilen bij een niet goed voorbereide inspectie.

Bekijk hier de video.

Lees verder

Terugblik: Intervisie Procesmanagement Verduurzaming

Kijk nu de opname van de intervisie terug

Op 4 april 2024 organiseerde Sertum een intervisie met als doel om een uniforme basis te leggen voor het procesmanagement van verduurzaming van vastgoed in het algemeen. De route naar verduurzaming is genuanceerd en afhankelijk van de sector. Verduurzaming van VVE’s vergt bijvoorbeeld andere specifieke expertise dan verduurzaming van maatschappelijk of commercieel vastgoed.

De sessie wordt geëvalueerd met de deelnemers, en gaat een vervolg krijgen. Een terugblik van de intervisie is terug te vinden via deze link.

Lees verder