Kennissessies

Kennissessies

 

Welke verplichtingen gelden?

In de diverse registeromschrijvingen kun je terugvinden welke Permanente Educatie verplichtingen gelden voor het register waarin je bent ingeschreven. Voor het overgrote deel van de geregistreerden geldt verplichte deelname aan de update wet- en regelgeving die jaarlijks in november plaatsvindt.

De Erkend Onderhoudskundig Coordinatoren moeten volgens de registervoorwaarden naast Wet- en regelgeving ook jaarlijks één vakinhoudelijke PE-bijeenkomst en twee vrij in te vullen vakbijeenkomsten volgen. Als je alle kennissessies van Sertum volgt dan voldoe je hier aan. Als je niet alle sessies kunt volgen kan dit gecompenseerd worden door gebruik te maken van het aanbod van de Vakafdeling Maintenance van KIVI. Deze biedt in het jaarprogramma Gebouwenonderhoud 2021 een aantal verdiepingssessies aan in het kader van technisch beheer en onderhoud. Als je gebruik maakt van dit programma om te kunnen voldoen aan je PE verplichtingen, gelieve dit te melden bij het secretariaat van Sertum (info@sertum.nl).

Je kunt het KIVI jaarprogramma Gebouwenonderhoud 2021 hier raadplegen.

Archief

Presentaties en reviews van de kennissessies die eerder hebben plaatsgevonden zijn te raadplegen in het geregistreerden archief. Dit archief vind je onder “Mijn Sertum”. Hiervoor dien je wel eerst ingelogd te zijn.

Agenda voor Geregistreerden

 • Gebouwdossier: wat mag en wat moet?

  donderdag 23 september 2021

  Het voldoen aan de eisen van wet- en regelgeving is een primaire verantwoordelijkheid van de opdrachtgever. Hierbij hoort het beschikken over eenmalige, of basisdocumentatie en het up to date houden van beheer- en onderhoudsdocumentatie.

  Voor wat betreft de benodigde basisdocumentatie helpt de komende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen waarin aannemers verplicht worden om ...

  Lees verder
 • Sertum Erkendendag 2021

  donderdag 7 oktober 2021

  Vorig jaar werden we genoodzaakt onze jaarlijkse Erkendendag te annuleren vanwege COVID-19. We gaan uit van het positieve scenario en zijn bezig met de voorbereiding van een Erkendendag op donderdag 7 oktober a.s. waarin we elkaar -eindelijk- weer echt kunnen ontmoeten.

  Lees verder
 • Review betekenis commissioning voor beheer en onderhoud

  donderdag 7 oktober 2021

  In april vond de online kennissessie plaats over de betekenis van commissioning voor beheer en onderhoud. In het ochtendprogramma van onze jaarlijkse Erkendendag geven we een korte review hiervan, voor de geregistreerden die deze gemist hebben of behoefte hebben aan nadere interactie met de docent André van Tongeren. De sessie vindt plaats van 9:30 tot 10:10 uur.

  Lees verder
 • Review gebouwdossier: wat mag en wat moet?

  donderdag 7 oktober 2021

  In september vindt de online kennissessie plaats over het belang van een goed bouwdossier, en de geldende regelgeving hieromtrent. In het ochtendprogramma van onze jaarlijkse Erkendendag geven we een korte review hiervan, voor de geregistreerden die deze gemist hebben of behoefte hebben aan nadere interactie met de docent Sannie Verweij. De sessie vindt plaats van 11:30 tot 12:10 uur.

  Lees verder
 • Review inspecteren buiten je discipline

  donderdag 7 oktober 2021

  In juni vond de online kennissessie plaats over de betekenis van inspecteren buiten je discipline conform de Maatlat voor onderhoudskundigen. In het ochtendprogramma van onze jaarlijkse Erkendendag geven we een korte review hiervan, voor de geregistreerden die deze gemist hebben of behoefte hebben aan nadere interactie met de docent. De sessie vindt plaats van 10:30 tot 11:10 uur.

  Lees verder
 • Basistraining Wet- en regelgeving bestaande gebouwen en installaties

  dinsdag 19 oktober 2021

  De onderhoudskundigen die voor het eerst in één van de registers van Sertum zijn toegelaten of nog een keer hun basiskennis willen ophalen kunnen de “Basistraining Wet- en regelgeving bestaande gebouwen en installaties” volgen. Op dinsdag 19 oktober 2021 om 11:00 uur bieden we hiervoor de eerstvolgende ...

  Lees verder
 • Update wet-en regelgeving

  4,11 en 18 november 2021

  In november vinden de interactieve online sessies in het kader van de update wet- en regelgeving plaats.

  De actuele wijzigingen op dit gebied worden door Sertum vanaf medio oktober aangeboden middels een programma dat je kunt volgen wanneer het je past. Je ontvangt dan ook de link naar de bijbehorende toets die ...

  Lees verder