Kennissessies

Kennissessies

 

Het programma voor Permanente Educatie vind je onderaan deze pagina. Op basis van de ervaringen die we het afgelopen jaar opdeden, bouwen we de online sessies verder uit en zetten we in op verdere professionalisering en uitbreiding van deze vorm.  Dat wil overigens niet zeggen dat de sessies op locatie helemaal verdwijnen. Zeker niet zelfs. Als het weer mag en kan, ontmoeten we onze geregistreerden graag weer. Zodra hier weer perspectief voor is, laten we het je weten.

 

Welke verplichtingen gelden?

In de diverse registeromschrijvingen kun je terugvinden welke Permanente Educatie verplichtingen gelden voor het register waarin je bent ingeschreven. Voor het overgrote deel van de geregistreerden geldt verplichte deelname aan de update wet- en regelgeving die jaarlijks in november plaatsvindt.

De Erkend Onderhoudskundig Coordinatoren moeten volgens de registervoorwaarden naast Wet- en regelgeving ook jaarlijks één vakinhoudelijke PE-bijeenkomst en twee vrij in te vullen vakbijeenkomsten volgen. Als je alle kennissessies van Sertum volgt dan voldoe je hier aan. Als je niet alle sessies kunt volgen kan dit gecompenseerd worden door deelname aan één van de intervisies waaran je kunt deelnemen tijdens de Erkendendag op 7 oktober as. Een andere mogelijkheid is om voor de vrij in te vullen vakbijeenkomsten gebruik te maken van het aanbod van KIVI. De Vakafdelng Maintenance van KIVI biedt in het jaarprogramma Gebouwenonderhoud 2021 een aantal verdiepingssessies aan in het kader van technisch beheer en onderhoud. Als je gebruik maakt van dit programma om te kunnen voldoen aan je PE verplichtingen, gelieve dit te melden bij het secretariaat van Sertum (info@sertum.nl).

Je kunt het KIVI jaarprogramma Gebouwenonderhoud 2021 hier raadplegen.

Archief

Presentaties en reviews van de kennissessies die eerder hebben plaatsgevonden zijn te raadplegen in het geregistreerden archief. Dit archief vind je onder “Mijn Sertum”. Hiervoor dien je wel eerst ingelogd te zijn.

Agenda voor Geregistreerden

 • Wat betekent commissioning voor het beheer en onderhoud?

  donderdag 15 april 2021

  In 2020 opende Sertum het register voor commissioners. In de eerste kennissessie van dit jaar is door André van Tongeren ingegaan op de essentie van commissioning, in het bijzonder de betekenis van commissioning voor beheer en onderhoud.

  Op de archiefpagina kun je de presentatie terugvinden.

  Lees verder
 • Inspecteren buiten je discipline: hoe doe je dat?

  dinsdag 22 juni 2021

  Met de introductie van de Maatlat voor Onderhoudskundigen zijn de competentie-eisen voor vastgoedinspecteurs uniform vastgesteld. Volgens deze Maatlat moeten inspecteurs die gekwalificeerd zijn conform NEN-2767 ook aan een aantal aanvullende competenties voldoen, waaronder het herkennen van afwijkingen met betrekking tot aspecten die ook buiten de eigen discipline vallen.

  Deze sessie is niet alleen ...

  Lees verder
 • Gebouwdossier: wat mag en wat moet?

  donderdag 23 september 2021

  Het voldoen aan de eisen van wet- en regelgeving is een primaire verantwoordelijkheid van de opdrachtgever. Hierbij hoort het beschikken over eenmalige, of basisdocumentatie en het up to date houden van beheer- en onderhoudsdocumentatie.

  Voor wat betreft de benodigde basisdocumentatie helpt de komende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen waarin aannemers verplicht worden om ...

  Lees verder
 • Sertum Erkendendag 2021

  donderdag 7 oktober 2021

  Vorig jaar werden we genoodzaakt onze jaarlijkse Erkendendag te annuleren vanwege COVID-19. We gaan uit van het positieve scenario en zijn bezig met de voorbereiding van een Erkendendag op donderdag 7 oktober a.s. waarin we elkaar -eindelijk- weer echt kunnen ontmoeten.

  Noteer deze datum vast in je agenda, met het nodige voorbehoud..

   

  Lees verder