Kennissessies

Kennissessies

 

Voor geregistreerden

Het programma van de Sertum kennissessies is hier te raadplegen, Sertum geregistreerden kunnen zich via deze link voor de kennissessies inschrijven.

In verband met de ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus  wordt het programma in het kader van de Permanenten Educatie in ieder geval tot de zomer online aangeboden.  De data die hiervoor gereserveerd zijn blijven geldend, echter de het programma start om 15:30 uur en zal worden afgerond om 18:00 uur.

We verzoeken je voor de inloggegevens nota te nemen van onze berichtgevingen ongeveer een week voor aanvang van de sessie.

De Comog Onderhoudskundigen Vastgoed (COV) zijn voor hun Sertum registratie verplicht om jaarlijks twee van de drie aangeboden bijeenkomsten ‘Permanente Educatie’ (PE) te volgen. Inspecteurs en adviseurs uit het register moeten jaarlijks de update wet- en regelgeving in november volgen.

De kennissessies starten met een inhoudelijke presentatie gevolgd door een interactief deel waar de deelnemers aan de slag gaan om de behandelde stof toe te passen. Deelnemers aan de sessies wet- en regelgeving worden tevens getoetst op praktische toepassing van de kennis.

Op de inschrijving voor kennissessies is een annuleringsregeling van toepassing, zie hiervoor paragraaf 4 van het Reglement Sertum.

Voor niet geregistreerden
Als u niet geregistreerd bent in een van der Sertum registers bestaat er de mogelijkheid om als introducé deel te nemen aan de kennissessies in het kader van de Permanente Educatie. De kosten hiervoor bedragen € 345 excl BTW. 

Voor VGME leden
Persoonlijke leden van VGME ontvangen voor het bijwonen van Sertum kennissessies 2 PE punten voor hun VGME registratie.  VGME-leden die niet Sertum geregistreerd zijn hebben de mogelijkheid om als introducé deel te nemen aan de kennissessies.

Specifiek voor organisaties of personen die de basiskennis ontberen en uitleg willen hebben over de toepassing van het zakboekje “Wet- en regelgeving bestaande gebouwen en installaties” biedt Sertum regelmatig kennissessies aan op diverse lokaties. Zie hiervoor de actualiteit op de homepage.

Inschrijven voor PE-sessies

Geregistreerden kunnen zich aanmelden voor de sessies via deze site. Let wel, voor de aanmelding voor niet verplichte sessies wordt € 165 excl BTW in rekening gebracht. 

Als u als introducé wenst deel te nemen kunt u zich aanmelden via info@sertum.nl.

Het programma van de Comog Onderhoudskundigen Vastgoed (COV)  is vastgesteld. U kunt zich inschrijven.

De sessies Update wet- en regelgeving 2020 worden gehouden in november van dit jaar. De inschrijving voor deze sessies zal voor de zomer van dit jaar worden geopend. De geregistreerden die deze update moeten volgen krijgen daarvan bericht.

 

Agenda voor Geregistreerden

 • Organiseren en interpreteren van inspecties

  Toepassing van de NEN-2767 norm vergt niet alleen deskundigheid van de onderhoudskundig inspecteur, maar ook van diens opdrachtgever. Niet zelden worden gebouwbeheerders en -eigenaren onaangenaam verrast bij de toepassing van de inspectieresultaten in meerjaren onderhoudsplannen of prestatiecontracten. In het goed bedienen van de opdrachtgever is daarom meer nodig dan het correct toepassen van de NEN-2767. ...

  Lees verder
 • Brandveilig en efficiënt vastgoed: relevanter dan ooit!

  TBQ is een spin-off van TNO die, als doorontwikkeling op de NEN 6059, een risicomodel voor brandveiligheid heeft ontwikkeld. Vanuit speciaal op brandveiligheid ontwikkelde software- en inspectietools wordt een Digital Twin van het vastgoed gemaakt. Dit omvat bijvoorbeeld de Bouwbesluit functies, plattegronden, documenten en foto’s. Vanuit deze digitale omgeving wordt door de meest intelligente sensor ...

  Lees verder
 • Hoe slim kunnen slimme kantoren worden?

  Op dinsdag 30 juni van 14:00 tot 15:00 uur wordt door VGME het webinar “‘Hoe slim kunnen slimme kantoren worden?” in samenwerking met Siemens georganiseerd.

  Slimme gebouwen en technologie, misschien is een ‘smart building’ in deze tijden wel belangrijker dan ooit. Een gebouw waar mensen in een korte periode ...

  Lees verder
 • Presentatie afstudeeronderzoek “De zorgplicht in de woningwet”

  Op maandagochtend 15 juni as. presenteren drie studenten van de HAN exclusief voor Sertum geregistreerden hun eindrapport.  Zij zijn uitgegaan van de veronderstelling dat van veel bouwwerken niet kan worden aangetoond dat aan de zorgplicht conform artikel 1a van de Woningwet wordt voldaan. In het vooronderzoek is gebleken dat dit vooral een probleem is bij ...

  Lees verder
 • Aangepast programma tot 1 september as.

  Nu de corona maatregelen versoepeld worden komt er weer enigszins perspectief voor het organiseren van bijeenkomsten. Deze zullen door Sertum -uiteraard onder het nodige voorbehoud- worden georganiseerd na de zomervakantie. Je kunt alvast onze jaarlijkse Erkendendag noteren op donderdag 8 oktober as. op een aantrekkelijke locatie centraal in het land.

  De geplande kennissessie in ...

  Lees verder