Procedure Certificatie-aanvraag Onderhoudskundig Inspecteur BOEI

Procedure Certificatie-aanvraag Onderhoudskundig Inspecteur BOEI

Stappenplan

 1. Als u nog geen account heeft bij Sertum, gebruikt u de volgende link om deze aan te maken.
 2. Als u een geactiveerd account heeft ga dan naar Mijn Sertum
  bedenk dat uw profielfoto als echtheidskenmerk op uw certificaat geplaatst wordt.
 3. Om uw aanvraag op te starten Kies voor  [ Mijn registraties bewerken ]
 4. Kies het register waarvoor u wilt registreren en certificeren.
  U vraagt dus een nieuwe registratie aan in een register met de naam
  ‘Gecertificeerd Onderhoudskundig Inspecteur – discipline
 5. Lees de registratievoorwaarden op de pagina Gecertificeerd Onderhoudskundig Inspecteur BOEI.
 6. U vult alle velden in, u verklaart zich akkoord met de registratievoorwaarden.
 7. Upload alle gevraagde documenten – dien deze in door op de knop [ Documenten indienen ] te drukken.
  • Ook als u die al heb geüpload voor een ander register – de Certificerende Instelling kan vanwege redenen van AVG niet in andere registers kijken.
  • Als u al contact gehad hebt met Hobéon dan kunt u de Certificatie-overeenkomst en de inschrijving voor het praktijkexamen al uploaden.
  • Als u nog geen contact gehad heeft met Hobéon dan zorgt Sertum dat Hobéon met u contact gaat opnemen om de Certificatie-overeenkomst en de inschrijving voor het praktijkexamen te regelen.
  • Voordat u uw documenten indient, gaat u akkoord met bewerking van uw gegevens door Sertum, en het delen hiervan met Hobéon.
 8. Als alle documenten zijn ingediend, worden deze door Sertum op volledigheid (niet op geldigheid) gecontroleerd; indien alle gevraagde informatie beschikbaar is, zal Sertum certificatie aanvragen bij Hobéon.
 9. U ontvangt van Sertum een factuur voor het uitvoeren van het certificatie onderzoek door Hobéon, als u nieuw in het Sertum register bent dan factureren wij ook de inschrijfkosten. zie ons kostenoverzicht.
 10. U krijgt daarna van Hobéon bericht over de beslissing op uw aanvraag op basis van de eisen geformuleerd in het Certificatieschema Onderhoudskundige Vastgoed.
 11. Indien een certificaat wordt verstrekt, zorgt Sertum voor het uploaden daarvan in uw registratiedossier en voor activering van uw registratie.
 12. U ontvangt een email zodra de activatie is uitgevoerd, u kunt dan uw registratie op onze site controleren.
 13. Zodra u bent opgenomen in een register ‘Gecertificeerd Onderhoudskundig ….’ wordt een eerdere registratie bij Sertum zoals Inspecteur RVB-BOEI of Inspecteur Rijksvastgoedbedrijf verwijderd. Deze registraties zijn na certificatie niet meer relevant. 

Personen die niet aan de openbare kant van het register gepubliceerd willen worden kunnen hiervoor een verzoek indienen via register@sertum.nl

Om teleurstelling te voorkomen: het uploaden van Certificatiedocumenten in bestaande registers kan niet worden beschouwd als een aanvraag voor certificatie!