In gesprek met Meindert Kruis: “Verantwoordelijkheid dragen is óók leuk”

Blog

In gesprek met Meindert Kruis: “Verantwoordelijkheid dragen is óók leuk”

Eigenaarschap en erkenning in toekomstbestendig vastgoedbeheer.

In dit interview deelt Meindert Kruis, Erkend Onderhoudskundig Coördinator (EO-C) en werkzaam bij woningcorporatie Dunavie, zijn verhaal. Over de zoektocht naar erkenning in zijn vak, het plezier van verantwoordelijkheid dragen, de kracht van nieuwsgierigheid en zijn visie op toekomstbestendig vastgoedbeheer.

Hoe ben je in dit vakgebied terechtgekomen?
“Ik heb HTS Bouwkunde gedaan. Onderhoud kwam in mijn opleiding nauwelijks aan bod—twee A4’tjes, dat was het. Maar mijn eerste baan bij de gemeente Dordrecht bracht me onverwacht in aanraking met meerjarenonderhoud. Ik wist meteen: dit vind ik interessant. Hoe houd je een gebouw min of meer toekomstbestendig? Wat kun je voorkomen door slim onderhoud? Dat was voor mij het begin.”

Wat trok je zo aan in onderhoud?
“Het vraagt om vooruitdenken. Gebouwen zijn nooit perfect, maar je kunt wel nadenken over hoe ze zich ontwikkelen, hoe materialen degraderen door de tijd heen en hoe je problemen voor blijft. Dat strategische aspect vond ik boeiend. Later kwam ik bij adviesbureaus, gemeentes, makelaars en uiteindelijk Dunavie terecht, waar ik nu al achttien jaar werk. Overal kwam ik in aanraking met bijzondere vraagstukken—van legionellapreventie tot scootmobielbeleid.”

Wat maakt jouw werk bij Dunavie bijzonder?
“Ik begon met onderhoudsplannen in Excel. Toen kreeg ik de kans om een professioneel onderhoudssysteem te kiezen. In één zomer heb ik alles geïnventariseerd. Die basis gebruiken we nu, twaalf jaar later, nog steeds. Ik krijg ruimte voor verdieping, zoals bij het scootmobielbeleid in seniorencomplexen. Daar komt techniek samen met sociaal-maatschappelijke thema’s. Je wilt niet dat mensen vanwege aangescherpte brandveiligheidseisen beperkter mobiel worden en daardoor in een isolement raken.

Je bent Erkend Onderhoudskundig Coördinator. Waarom heb je gekozen voor registratie bij Sertum?
“Dat was een bewuste keuze vanuit mijzelf. Ik had veel praktijkervaring, maar als je ergens solliciteert, laat je alleen je HTS-diploma zien. Ik zocht erkenning van mijn kennis. Via een opleiding COV destijds door Comog in Nieuwegein ben ik op dit pad gekomen. Dat was geen makkelijke opleiding—van de 25 cursisten gingen er maar 10 op voor het examen. Maar ik wilde iets dat mijn niveau aantoonde, en dat heb ik hiermee gevonden.”

Wat betekent die registratie voor jou?
“Het is een bewijs van bekwaamheid. Maar belangrijker nog: het verplicht me om bij te blijven. Via Sertum blijf ik scherp, en het netwerk is waardevol. Tegelijkertijd zit de meeste ontwikkeling in mijn dagelijkse werk: de actualiteit dwingt je om steeds nieuwe oplossingen te bedenken.”

Hoe zie jij de ontwikkeling van het vakgebied in de afgelopen decennia?
“Het vak is veel breder geworden. Vroeger draaide alles om de levensduur van materialen. Nu spelen ook veiligheid, duurzaamheid, energie, comfort en gezondheid een rol. Vooral energielabels zijn sturend, maar ik hoop dat comfort en toekomstbestendigheid ook meer aandacht krijgen. Niet alleen voldoen aan minimale eisen, maar echt nadenken over: willen mensen hier straks nog prettig wonen?”

Wat zou je jonge vakgenoten willen meegeven?
“Dat verantwoordelijkheid dragen ook leuk kan zijn. Het geeft voldoening als je niet alleen adviseert, maar ook eigenaar bent van wat je besluit. Je moet nadenken over het geheel: van technische inhoud tot sociale impact. Dat maakt het werk compleet.”

Welke trends verdienen volgens jou meer aandacht?
“Digitale informatievoorziening. Er wordt nog te weinig waarde gehecht aan goede revisietekeningen, materiaalgegevens en rapportages. Die informatie moet snel beschikbaar zijn, zeker met alle wet- en regelgeving. Het is misschien geen sexy onderwerp, maar wel essentieel. Ik zie daar nog veel winst.”

Hoe ervaar je samenwerking binnen en buiten je organisatie?
“Mijn werk draait om samenwerking: met opzichters, projectleiders, vakmannen, maar ook met managers en externe partijen zoals de brandweer. Ik probeer bewust contact te zoeken met bewoners, al is het maar door een praatje te maken in de gang. Ook de vaklieden zijn belangrijk: zij komen veel bij mensen thuis en horen veel. Als je goed luistert, leer je vaak meer dan uit een rapport.”

Wat zou je graag veranderen aan de waardering voor jouw vakgebied?
“Ons vakgebied is niet zo zichtbaar. We bouwen geen bruggen of wolkenkrabbers, maar zorgen er wel voor dat alles blijft functioneren. Ik zou willen dat meer mensen dat inzien. En ik zie het als mijn rol om daar intern aandacht voor te vragen, bijvoorbeeld via mijn werk in de ondernemingsraad. Goed beheer is de basis van vastgoedwaarde.”

Waarom is registratie bij Sertum volgens jou belangrijk voor het vakgebied?
“Het is erkenning voor jezelf én een bevestiging van het niveau waarop je werkt. Het helpt je om bij te blijven en zichtbaar te maken wat je kunt. En misschien nog belangrijker: het draagt bij aan de professionalisering van het hele vakgebied.”

Tot slot: wat drijft jou in je werk?
“Voor mij zit de voldoening in het dragen van verantwoordelijkheid. Dat klinkt misschien zwaar, maar ik vind het juist mooi om iets te mogen bewaken, om de spin in het web te zijn. En dat hoeft niet groots te zijn: soms zit het in kleine dingen. Een praatje maken met een bewoner, luisteren naar een collega op de werkvloer… daar begint het voor mij. Je kunt nog zoveel beleid en techniek optuigen—uiteindelijk draait het om de mensen voor wie je het doet.”

Lees verder

Houd je kennis op peil

Blijf aantoonbaar gekwalificeerd met actuele kennis en eigen initiatieven

Sertum-registratie is het bewijs dat je aantoonbaar gekwalificeerd bent als onderhoudskundige. Het PE-puntensysteem laat zien in hoeverre je je kennis op peil houdt. Op basis van dit puntensysteem wordt jaarlijks getoetst of je aan de eisen hebt voldaan.

Het voldoen aan de eisen voor Permanente Educatie is jouw eigen verantwoordelijkheid. Dat betekent dat je weet wat je verplichtingen zijn en hier jaarlijks zelf invulling aan geeft. Je zult hiervoor steeds vaker een keuze maken uit het aanbod van door Sertum geaccrediteerde opleiders — mede omdat het online aanbod van Sertum zelf niet per definitie jaarlijks dekkend is.

Sertum stimuleert opleidingsinstituten om het aanbod te verruimen. Het PE-aanbod op de Sertum-website is niet limitatief en wordt periodiek geactualiseerd.

Sertum zal zich de komende periode meer en meer gaan richten op haar kerntaken: toetsen, registreren en bewaken. Het PE-aanbod dat door Sertum zelf wordt georganiseerd, zal op termijn afnemen. Hierover later meer in de Sertum berichtgevingen.

We moedigen eigen initiatieven aan — zoals het organiseren van een intervisie of het delen van kennis binnen je organisatie. Zo krijg je de ruimte om op je eigen manier invulling te geven aan Permanente Educatie.

Heb je een idee of suggestie? Laat het ons weten via m.ponjee@sertum.nl.

 

Lees verder

Video: Saskia Aalbers – Hol, “Vrouwen hebben een andere blik”

Over de waarde van diversiteit in beheer en onderhoud

In een nieuw deel van het gesprek deelt Saskia Aalbers – Hol (Mooiland) haar visie op de rol van vrouwen in beheer en onderhoud. Saskia ziet dat het vakgebied nog steeds minder vaak door vrouwen wordt gekozen, terwijl hun blik juist van grote waarde kan zijn:

“De blik die vrouwen hebben is heel anders dan de mannelijke blik. Dat zie je vaak terug in de praktische uitvoering als je als gebruiker met een gebouw werkt.”

Hoe je vrouwen meer kunt interesseren voor het vakgebied, vindt Saskia een lastige vraag. Ze herinnert zich nog goed hoe er tijdens haar stageperiode op de MTS nauwelijks voorzieningen waren voor vrouwen. Gelukkig zijn er inmiddels stappen gezet, maar er is nog werk te doen.

Bekijk hier het nieuwe deel van het interview!

Dit is een korte video uit het gesprek met Saskia. De komende periode delen we vaker dit soort inspirerende inzichten van professionals uit ons netwerk.

Lees verder

Video: Luc Vossenberg – “Ik krijg input van mijn collega’s”

Hoe vakgenoten elkaar versterken binnen én buiten de Sertum klankbordgroep

Hoe zorg je ervoor dat een klankbordgroep relevant blijft voor het vakgebied? Luc Vossenberg, werkzaam bij HumbleBuildings en het meest recente lid van de Sertum klankbordgroep, vindt het belangrijk om af en toe nieuw geluid toe te voegen.

“Iedereen heeft bepaalde ideeën, dingen die je graag anders zou willen zien. Dan is het goed om ook eens vers bloed toe te laten in de klankbordgroep.”

Luc werkt in een team met collega’s die ook inspecties uitvoeren, wat zorgt voor waardevolle input:

“We zitten natuurlijk allemaal in hetzelfde vakgebied en dat maakt het leuk om over bepaalde onderwerpen te sparren en je mening te delen.”

Bekijk hier het eerste deel van het interview!

Dit is een korte video uit het gesprek met Luc. De komende periode delen we vaker dit soort inspirerende inzichten van professionals uit ons netwerk.

Lees verder

Kennissessie Regie in Vastgoedbeheer

Houd grip op vastgoedbeheer – ook bij toenemende complexiteit

Op woensdag 16 april vindt van 15:30 tot 17:00 uur de online sessie ‘Regie in vastgoedbeheer’ plaats. Om op een professionele wijze regie te voeren over het vastgoedbeheer dien je als onderhoudsprofessional het belang van de gebruiker c.q. eigenaar. Deze heeft vastgoedonderhoud niet als core business. Dit betekent dat je feitelijk als vastgoedregisseur de schakel bent tussen deze opdrachtgever en alle partijen die op tactisch en operationeel niveau verantwoordelijkheid hebben in het vastgoedbeheer.

De druk op vastgoedprofessionals neemt toe. Duurzaamheid, innovatie, compliance en de energietransitie vragen steeds meer van organisaties. Hoe houd je regie, juist als er meer moet gebeuren met minder mensen en middelen? Tijdens deze sessie krijg je inzicht in waar je op moet sturen in professioneel vastgoedbeheer.

In deze online kennissessie wordt ingegaan op de bouwstenen waarmee de vastgoedregisseur zijn taken kan invullen.

De sessie levert 2 PE punten op, je kunt je hier inschrijven.

Lees verder

Analyse: De invloed van AI in vastgoedonderhoud

Je kunt de volledige analyse van alle 82 deelnemers terugvinden in het archief

Op 20 maart organiseerde Sertum een online kennissessie over de inzet van Artificial Intelligence (AI) binnen vastgoedonderhoud. Tijdens deze sessie deelden deelnemers hun ervaringen en verwachtingen ten aanzien van AI-toepassingen in de sector.

De gesprekken zijn geanalyseerd met behulp van een AI-tool. Hieruit kwam naar voren dat de huidige toepassingen van AI zich vooral richten op tekstverwerking, beeldherkenning via drones en camera’s voor inspecties, en het doorzoeken van technische documentatie. De verwachting is dat AI met name een ondersteunende rol zal spelen bij administratieve processen, data-analyse en standaardwerkzaamheden. Tegelijkertijd blijft de waarde van menselijke expertise, zintuiglijke waarneming en persoonlijk contact onmisbaar.

Je kunt de volledige analyse van alle 82 deelnemers terugvinden in het archief voor geregistreerden op de Sertum website.

Lees verder

Video: Laura van den Anker – “Ik kan zeggen dat ik in de gevangenis heb gezeten”

Over het inspecteren van bijzondere gebouwen en het belang van certificering

Inspecteren op bijzondere locaties? Voor speciaal gecertificeerd Onderhoudskundig Inspecteurs BOEI is dat eerder regel dan uitzondering.

Laura van den Anker, gecertificeerd Onderhoudskundig Inspecteur BOEI, deelt in deze video haar ervaring met het inspecteren van gebouwen voor onder andere het Rijksvastgoedbedrijf:

“Om speciaal gecertificeerd Onderhoudskundig Inspecteur BOEI te zijn werk je meer voor de overheid en kom je op verschillende locaties terecht. Ik heb op heel veel plaatsen voor het Rijksvastgoedbedrijf geïnspecteerd, zo kan ik zeggen dat ik in de gevangenis heb gezeten zonder dat ik daar een straf heb moeten uitzitten.”

Ze vertelt ook over de meerwaarde van het BOEI-model:

“Als inspecteur kijk je naar de onderhoudsbehoefte. Met de BOEI heb je meerdere disciplines die je moet bijhouden. Sinds 2022 moeten BOEI-inspecteurs gecertificeerd zijn. Dat geeft een extra uitdaging om als BOEI-inspecteur aan de slag te gaan.”

Bekijk hier het eerste deel van het interview

Dit is een korte video uit het gesprek met Laura. In de komende periode delen we vaker dit soort inspirerende inzichten van professionals uit ons netwerk.

Lees verder

In gesprek met Daphne Tempelman: “Beheer en onderhoud is geen project, het is een continu proces.”

In een interview met Sertum deelt Daphne Tempelman haar visie op vastgoedbeheer in de zorg en het belang van structuur en samenwerking.

Van bouwkundig tekenaar van hoogstaande architectuur naar vastgoedbeheer in de zorg: Daphne Tempelman werkt als projectmanager Beheer en Onderhoud bij Kennemerhart dagelijks aan toekomstbestendig vastgoedbeheer in de zorg. We spreken haar over de ontwikkelingen binnen haar organisatie, de impact van haar opleiding en het belang van een integrale aanpak in vastgoedbeheer.

Van architectuur naar zorgvastgoed
Na veertien jaar bij Benthem Crouwel Architects in Amsterdam begon het te kriebelen: Daphne voelde de behoefte aan een nieuwe richting en merkte dat de zorgsector haar steeds meer aantrok. “Ik ontdekte dat het ziekenhuis in mijn buurt een projectbureau had voor technische vraagstukken. Dat was voor mij een mooie nieuwe stap.”

Daphne maakte de overstap naar het Spaarne Gasthuis, waar ze zich verder ontwikkelde binnen vastgoedbeheer in de zorg. “Ik ontdekte daar dat ik beter tot mijn recht kom aan de voorzijde van projecten, waar ik vooruit kan plannen en structuur kan aanbrengen. De dynamiek en onvoorspelbaarheid van projecten in uitvoering liggen mij minder goed.” Bij het ziekenhuis maakte ze dan ook de overstap van projectleider naar coördinator MJOP.

Beheer en onderhoud als vakgebied
Bij Kennemerhart vond ze haar plek. “Toen ik hier solliciteerde, was dat op een vacature voor de meer klassieke ‘projectmanager’, voor uitvoeringsprojecten. Maar ik wist inmiddels: dat is het niet voor mij. Het werd uiteindelijk een rol die ze speciaal voor mij hebben samengesteld: een combinatie van alles wat te maken heeft met het organiseren en structureren van beheer en onderhoud.”

Met tien woonzorgcentra en een vastgoedportefeuille die deels in eigendom en deels in aanhuur is, ligt er een enorme uitdaging. “Beheer en onderhoud is een continu proces dat zich afspeelt op het grote speelveld dat asset- en onderhoudsmanagement vastgoed is. Het is geen losstaand project met een begin en een einde. Compliancy moet je altijd op elk moment kunnen aantonen, daarom willen we dat borgen.”

Een van haar eerste projecten bij Kennemerhart was het professionaliseren van het tekeningenbeheer. “Toen ik begon, was het tekeningenbeheer versnipperd van soms nog tekeningen die op kalk papier op rol in een technische ruimte gevonden werden, tot pdf’s en dwg’s op diverse soorten schijven. Nu hebben we een gestructureerd archief dat ook online toegankelijk is, met daarbij een duidelijke procedure voor revisietekenwerk. Dat maakt het werk efficiënter en zorgt ervoor dat we niet alleen sneller kunnen schakelen bij onderhoud en verbouwingen, maar ook die compliancy kunnen aantonen.”

Opleiding en de stap naar registratie
Afgelopen jaar rondde Daphne de BOB-opleiding Asset- en Onderhoudsmanagement Vastgoed af. “Dankzij deze opleiding werd ik me nog bewuster van het brede speelveld van asset- en onderhoudsmanagement. Ik zag het plaatje al wel, maar nu ken ik de lijntjes en weet ik hoe alles met elkaar samenhangt.”

Als eindopdracht voor de opleiding deed ze onderzoek naar de ontwikkelbehoefte van Kennemerhart en bracht daar advies over uit. “Ik bracht de huidige organisatiestructuur en processen in kaart en bracht via een stappenplan in beeld waar we staan om ‘in control’ te komen. Verder concludeerde ik dat er veel winst te behalen is in de samenwerking tussen de bestaande beheerorganisatie en de projecten-kant. Mijn adviesrapport wordt op onderdelen gebruikt om stappen te zetten richting een meer integrale aanpak.”

De registratie van Daphne bij Sertum als Erkend Onderhoudskundige Adviseur benadrukt de professionalisering van het vastgoedbeheer bij Kennemerhart. “Kennemerhart erkent het belang van vastgoed binnen de strategische koers van de organisatie en onderstreept het belang van professioneel vastgoedbeheer.”

Samenwerking is cruciaal
Eén van de grootste uitdagingen in haar werk is het afstemmen van werkzaamheden en duiding van de verantwoordelijkheden met externe partijen zoals verhuurders en leveranciers. “Goede samenwerking is essentieel om vastgoedbeheer effectief te organiseren. De afgelopen periode hebben we samen stappen gezet om door middel van betere communicatie het verschillende onderhoud dat er plaatsvindt door de diverse partijen meer en meer op elkaar af te stemmen. Dat proces blijft in ontwikkeling, maar we zien al positieve veranderingen.”

Ook intern zet Daphne zich in voor betere afstemming. “Ik heb een protocol met checklists opgesteld voor de overdracht van projecten naar beheer en onderhoud. Een protocol is echter pas nuttig als het ook echt wordt gebruikt. Het implementeren en omarmen van nieuwe werkwijzen vergt tijd, maar de eerste stappen zijn gezet.”

Professionalisering van onderhoud en vastgoedbeheer
Met een nieuwe bestuurder bij Kennemerhart en de introductie van het interne project ‘Schoon, Verzorgd en (brand)Veilig’ wordt beheer en onderhoud nog nadrukkelijker op de agenda gezet. “Er is veel aandacht voor verbetering en dat is positief. Tegelijkertijd moeten we realistisch blijven over wat haalbaar is en wat nodig is. Uiteindelijk draait het erom dat bewoners en medewerkers in een veilige, schone en prettige omgeving kunnen wonen en werken.”

Advies over de opleiding en registratie bij Sertum
Daphne benadrukt het belang van registratie bij Sertum: “Het laat zien dat je het vak serieus neemt en draagt bij aan de professionalisering van onderhoudsmanagement. Als je twijfelt over deze opleiding, zou ik zeggen: gewoon doen. Het geeft je ontzettend veel inzicht in het speelveld van asset- en onderhoudsmanagement en helpt je om je vakgebied beter te begrijpen, in te zien hoe de verschillende stromen met elkaar verweven en verbonden zijn en daar effectief naar te handelen.”

Over Daphne als mens
“Hoewel ik niet per se graag op de voorgrond treed, vind ik het belangrijk om mijn ervaringen te delen. Dit interview was daarom best spannend voor me. Thuis met drie jongens en een man, én in mijn werk in de techniek, bevind ik me in een mannenwereld – en dat past goed bij mij.” Privé zet ze zich verder op vrijwillige basis in als Toezichthoudend bestuurder voor de basisschool van haar kinderen.

Daphne combineert een analytische blik en gestructureerde aanpak met een praktische instelling. “Duidelijkheid en nauwkeurigheid zijn voor mij essentieel. Zo houd ik het beheer en onderhoud op koers en blijf ik verbeteren.”
Haar werk draait om meer dan goed onderhouden gebouwen; ze draagt bij aan een fijne leefomgeving. “Uiteindelijk gaat het erom dat mensen zich thuis voelen. Daar doe ik het voor.”

Lees verder

Terugblik: Eerste editie van de vernieuwde Dag van de Wet- en Regelgeving

Wet- en regelgeving in de praktijk: kennis delen en samen vooruit

Op 12 maart 2025 vond de eerste editie van de Dag van de Wet- en Regelgeving in een vernieuwd format plaats in Kinepolis Utrecht. Met maar liefst 350 deelnemers, waaronder 150 geregistreerde Sertum-leden, was de middag een waardevolle gelegenheid om samen te leren en inzichten te delen over actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving binnen vastgoedbeheer.

Deze editie bracht een breed scala aan onderwerpen aan bod, van juridische aansprakelijkheid tot energietransitie en automatisering in gebouwen. Bovendien werd het programma versterkt door een Vlaamse dagvoorzitter, die met humor en deskundigheid de verschillende sessies aan elkaar verbond.

Thema’s die naar voren kwamen, waren onder meer:

  • De uitdagingen rondom brandveiligheid en vluchtwegen bij woningcorporaties
  • De onduidelijkheid over de impact van de nieuwe GACS-wetgeving
  • De behoefte aan meer praktijkvoorbeelden bij juridische presentaties
  • Het belang van een goede demarcatie tussen huurder en verhuurder

Dag van de Wet- en regelgeving


Kennisdeling en verdieping
De dag bestond uit vijf hoofdsessies, verzorgd door gerenommeerde sprekers:

  • Juridische gevolgen van aansprakelijkheid schade - Adri Noordhof
  • Gebouw Automatisering en Controle Systemen (GACS) - Werner Vink
  • Actualiteit Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) - Peter Ligthart
  • Pragmatische blik op verduurzaming en energietransitie - Peter Grispen
  • Compliance bij Brightlands Chemelot Campus - Anieke Thomassen & Peter Gijbels

Dag van de Wet- en Regelgeving
Bekijk hier de aftermovie van De Dag van de Wet- en Regelgeving


Evaluatie: Wat vonden de deelnemers? 

Het vernieuwde programma werd tijdens de online evaluatie de dag na het event, positief beoordeeld door de geregistreerden van Sertum met een gemiddeld cijfer tussen de 7 en 8, een flinke verbetering ten opzichte van voorgaande edities. De Vlaamse dagvoorzitter werd geroemd om zijn verbindende rol en humor, en de centrale locatie werd gewaardeerd.

DDvdWR


Op naar de volgende editie! 

Deze eerste editie in een vernieuwd format liet zien dat er veel behoefte is aan diepgaande kennisdeling, actuele updates en praktische toepassingen van wet- en regelgeving in vastgoedbeheer. We nemen de waardevolle feedback mee om de volgende editie nóg beter af te stemmen op de behoeften van de deelnemers.

Heb jij ideeën of suggesties voor onderwerpen die we in een volgende editie moeten behandelen? Laat het ons weten!

Lees verder

Video: Koen Keulemans – “Sertum maakt je voor opdrachtgevers zichtbaar”

Kijktip! Interview met Koen Keulemans van Keulemans Vastgoedbeheer en Bouwadvies

Als professional wil je je onderscheiden en laten zien dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Registratie bij Sertum maakt dit mogelijk. Het geeft opdrachtgevers inzicht in jouw vakbekwaamheid en toont aan dat je voldoet aan vastgelegde kwaliteitscriteria.

Koen Keulemans, geregistreerd Adviseur/Coördinator/Inspecteur bij Sertum, vertelt in deze video waarom registratie zo belangrijk is:

“Vanuit het Sertum-register ben je voor opdrachtgevers zichtbaar als Adviseur, Coördinator of Inspecteur. Registratie bij Sertum geeft aan dat je voldoet aan een bepaalde kwaliteit, vastgelegd in competenties. De opdrachtgever kan dat toetsen en erop vertrouwen dat wij als professionals die kwaliteit leveren – en blijven borgen door Permanente Educatie.”

Bekijk hier het eerste deel van het interview.

Dit is een korte video uit het interview met Koen. In de komende periode delen we vaker dit soort korte video’s met inspirerende inzichten van professionals uit ons netwerk.

Lees verder